Bästa mjukakorna blir från paltspadet, mjuka saftiga och sega |
Palt! |
Ghakkos 6 st
Gräddas i het stekpanna
1,5 msk torrjäst
0,5 tsk salt
1 msk brödkryddor
6,5 dl mjöl
2,25 dl ljummet vatten ca 40 grader
0.25 dl olja eller 2
msk smält smör
2 msk strösocker eller sirap
Blanda de torra ingredienserna i en skål (och olja med)
vattnet. Häll vattnet över och knåda
ihop degen smidig, tillsätt mer mjöl om degen är kladdig. Låt degen jäsa under duk i ca 30-45 minuter.
Dela degen i 6 bitar och forma dessa till runda bollar. Kavla
ut och nagga ordentligt. Grädda i het stekpanna på båda sidor.
Njutningen att bre smör på de varma brödet är mmmm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar