tisdag 19 februari 2008

Hundens nya kläder

Jag gillar att sy, och en ny utmaning är att värma de stackars husdjuren som under vår kalla vinter fryser rumpen av sig. Kollade runt för att hitta lämplig information om ämnet, för att sedan starta upp en sykurs för hundkläder. Jag har redan sytt täckentill familjens gullegris, Bassen "Brage". Men när syrrans lilla "Hero" kom för att besöka oss i januarikylan så märkte jag behovet av hundtäcken för flera andra hundraser.
Min mammas tax "Tossan" fryser inte så mycket men hennes päls absorberar snön, det bildas klumpar av snö på hennes päls. Det är riktigt besvärligt för taxametern att vistas ute utan lämpliga kläder.
Tossan ska få en superman dräkt, som man kan se på bilden tidigare. Den har som funktion att gömma pälsen från oönskade angrepp, såsom snö och smuts. Men att anpassa ett standardmönster till en riktig tax eller en basse, är något knepigt. Dessa hundar är långa i kroppen och har en bröstkorg som en riktig varg, samt att deras ben är något försvunna.Våran kille har fått en gossig sovsäck för skoterturerna i vår, men han gillar den så mycket att han gärna tar en tupplur i den närsom helst när den är framme från garderoben.


Här provar Hero sitt nya täcke, på pricken likadant som storkusin Brages och moster Tossans.
Heros täcke är sytt i ett lätt GoreTex tyg, och har foder av ett ruggat ylletyg. Så det är mjukt och smidigt för den lilla hunden. Hero har problem med kisseriet så det är extra viktigt att täcket värmer njurarna och under magen. Matte har som extra detalj sytt på en jättegossig krage av flecce på täcket, men det kan du inte se på denna bild. Men en sak som är säker, den lilla raringen håller sig nog varmare i fortsättningen.

Inga kommentarer:

Your Birthdate: June 13
You're dominant and powerful. You always need to be in charge.
While others respect your competence, you can be a bit of a dictator.
Hard working and serious, you never let yourself down.
You are exact and accurate - and you expect others to be the same way.

Your strength: You always get the job done

Your weakness: You're a perfectionist to a fault

Your power color: Gray

Your power symbol: Checkmark

Your power month: April